مرکز مشاوره کسب و کار یوناکس

نقش آمار در مدیریت

اهمیت آمار در کسب و کار . . .

اهمیت آمار در کسب و کار : آمار به دلیل کاربردی که تقریباً در همه قشرهای زندگی دارد ، یکی از زمینه های مهم مطالعه است. این شاخه مهم ریاضیات است. این تجزیه و تحلیل ، تفسیر ، حفظ و ارائه داده ها است. نقش آمار در مدیریت کسب و کار محوری است. این به ویژه برای سازمان رتبه بندی ، بازارهای مالی ، سازمان های مالی و غیره مفید است. استفاده از آمار در تجارت و مدیریت نامحدود است. با مهارت مناسب در اجرای روشهای آماری ، مدیران می توانند ظرفیت تولید هر کارخانه را افزایش دهند. آمار می تواند به بهبود ظرفیت تولید ، مدیریت کارآمد کار و عملکرد کارکنان کمک کند. آمار از هدر رفت منابع مدیر را آگاه می سازد.

کاربردهای آمار در سازمانهای تجاری

حتی ابتدایی ترین آماری که یک دانش آموز در مدرسه مانند میانه مد و میانگین می آموزد می تواند تا حد زیادی در دنیای تجارت پیش برود. یافتن میانگین یا میانگین گروهی از اعداد در تجارت بسیار مهم است.

مدیریت عملکرد

همانطور که قبلاً ذکر شد ، اهمیت آمار در مدیریت بسیار مهم است. با کمک آمار ، یک مدیر می تواند عملکرد یا بهره وری کارکنان واحدهای تولید شده یا کار تکمیل شده را تجزیه و تحلیل کند. مدیر می تواند از داده ها همزمان با تکنیک های آماری برای بهبود بهره وری نیروی کار و افزایش تولید استفاده کند.

سناریوهای جایگزین

وظیفه یا عملکرد مدیر پس از افزایش بهره وری کارکنان به پایان نمی رسد. یک مدیر باید برای تصمیم گیری با مدیران دیگر بخشهای مختلف مشارکت داشته باشد. تصمیم می تواند در مورد انتخاب نرم افزار خاص ، سیستم های سفارش خودکار مشتری و غیره باشد.

جمع آوری داده ها

داده هایی که به منظور پردازش با ابزارهای آماری جمع آوری می شوند باید به شیوه ای اخلاقی جمع شوند. در غیر این صورت ، نتیجه تجزیه و تحلیل کاذب و غیر مفید خواهد بود. با کمک این داده ها می توان مقایسه کرد اگر فروش واقعی کمتر یا بیشتر از فروش پیش بینی شده شود سرمایه مورد نیاز آینده برای تحقق یک سفارش بزرگ چگونه خواهد شد.

تحیق و توسعه

دامنه آمار در کسب و کار به تحقیقات بازار و توسعه محصول نیز گسترش می یابد. این یکی از مهمترین عملکردهای آمار است. یک گروه نمونه مشاهده می شود و پاسخ آنها به محصول آزمایش می شود و داده ها جمع آوری می شود. این داده ها در تعیین راه اندازی محصولات جدید و توسعه آن ضروری است.

کاربردهای آمار در سازمانهای تجاری

نقش آمار در تصمیم گیری های تجاری

یک مدیر باید این توانایی را داشته باشد که به داده ها نگاه کرده و پیش بینی هایی در مورد آینده کسب و کار یا بخش خاصی داشته باشد. این کار با کمک آمار و مفاهیم آماری انجام می شود. آن روزها گذشته است که تصمیمات تجاری بر اساس تصور یا تجربه شرایط مشابه گذشته گرفته شده است. امروزه ، هر تصمیمی باید با داده های تجربی مشخص پشتیبانی شود. در ادامه نکاتی که به آمار و تصمیم گیری مربوط می شود آورده شده است.

تصویر بزرگ

 آمار با کمک تجزیه و تحلیل جمعیت نمونه، به کسب و کار در دستیابی به تصویر بزرگ کمک می کند. این می تواند هزینه تحقیقات بازار را با اطلاعات نسبتاً دقیق در مورد بازار به میزان قابل توجهی کاهش دهد. آمار نیاز به زمان زیادی ندارد و بسیار مقرون به صرفه است.

پشتیبانی از قضاوت

 به ایجاد ادعا در تصمیم گیری کمک می کند. تصمیمی که از داده های تجربی پشتیبانی می شود ، قابل اطمینان تر است و مدیر می تواند به راحتی مافوق خود را در مورد تصمیم متقاعد کند.

رابطه

با تجزیه و تحلیل داده ها ، می توان رابطه بین متغیرها را ایجاد کرد. مانند تأثیر بر فروش ناشی از تغییرات فصلی ، تأثیر بر فروش در مقایسه با تخفیف ارائه شده. تجزیه و تحلیل دقیق تر از داده های آماری می تواند موارد متعددی مانند رفتار و ترجیح مصرف کننده را آشکار کند.

کیفیت را تضمین می کند

نمونه های آماری در تولید بسیار کمک کننده هستند. این ابزارهای آماری در تجارت بسیار مفید هستند. آمار این امکان را برای کسب و کار ایجاد می کند که کالاها را با تغییرات و ضایعات محدود تولید کند. همچنین به افزایش بهره وری کارگران کمک می کند. بنابراین ، صرفه جویی در هزینه و اطمینان از بهترین کیفیت با استفاده بهینه از منابع را ممکن می کند.

نقش آمار در سازمانهای تجاری

امروزه تقریباً هیچ کسب و کاری وجود ندارد که بدون استفاده از آمار و ابزارهای آماری فعالیت کند. هر کسب و کار کوچک یا بزرگ از آمار برای عملکرد روزانه خود استفاده می کند. استفاده از ابزارهایی مانند Microsoft Excel برای ذخیره ، سازماندهی و ارائه داده ها نمونه معمولی استفاده از آمار در تجارت است. و این تنها با ابزارهای جدیدی که وارد بازار می شوند رشد می کند. در آینده ، اکثر فعالیتهای تجاری تحت اسکن آمار قرار خواهند گرفت. بنابراین ، زمان آن فرا رسیده است که کسب و کارها و مدیران، خود را به آمار و ابزارهای آن عادت دهند.

تحقیقات آماری به مدیران اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری آگاهانه در شرایط نامشخص را می دهد. مدیران تحقیقات آماری را در کسب و کار تجزیه و تحلیل می کنند. آن ها تعیین می کنند که چگونه در زمینه هایی مانند حسابرسی، تجزیه و تحلیل مالی و تحقیقات بازاریابی اقدام کنند. متخصصان کسب و کار آینده باید اهمیت آمار را در ایجاد پیش بینی های دقیق تشخیص دهند. شرکت هایی که به تجزیه و تحلیل تکیه می کنند وقتی با آمار مناسب کار کنند می توانند کارآمدتر باشند.

آمار کسب و کار چیست؟

تحقیقات آماری در کسب و کار ، مدیران را قادر می سازد تا عملکرد گذشته را تجزیه و تحلیل کنند. شیوه های تجاری آینده را پیش بینی کرده و سازمانها را به طور موثرتری رهبری کنند. آمار می تواند بازارها را توصیف کند. تبلیغات را هدفمند کند. قیمت ها را تعیین کند و به تغییرات تقاضای مصرف کنندگان پاسخ دهد.

تجزیه و تحلیل توصیفی به آنچه اتفاق افتاده نگاه می کند و به توضیح علت آن کمک می کند. با استفاده از داده های تاریخی ، مدیران می توانند موفقیت ها و شکست های گذشته را تجزیه و تحلیل کنند. این نیز “تجزیه و تحلیل علت و معلول” نامیده می شود. برخی از کاربردهای متداول تجزیه و تحلیل توصیفی شامل فروش ، بازاریابی ، امور مالی و عملیات است.

تجزیه و تحلیل پیش بینی کننده از انواع تکنیک های آماری (مانند مدل سازی و داده کاوی) برای پیش بینی احتمالات و روندهای آینده بر اساس داده های تاریخی استفاده می کند. این فراتر از گزارش هایی است که اتفاق افتاده است تا بهترین برآورد را برای آنچه اتفاق می افتد ایجاد کند. برخی از کاربردهای رایج تجزیه و تحلیل پیش بینی شامل تشخیص و امنیت کلاهبرداری ، ارزیابی ریسک ، بازاریابی و عملیات است.

تجزیه و تحلیل تجویزی مرحله تعیین بهترین روش عمل در یک موقعیت تجاری خاص است. این شامل دانستن آنچه ممکن است اتفاق بیفتد ، چرا ممکن است اتفاق بیفتد ، و نحوه حرکت در آن است. به روزرسانی مداوم اطلاعات ، تجزیه و تحلیل نسخه ای را تغییر می دهد و به مدیران اجازه می دهد تا برنامه های عملیاتی را برای سازمان های خود در زمان واقعی حفظ کنند.

میانگین، میانه و مد

کسانی که از تحقیقات آماری در تجارت استفاده می کنند باید با نحوه محاسبه آمار آشنا شوند از جمله نحوه عملکرد میانگین ، میانه و مد برای ایجاد دامنه معناداری از مجموعه اعداد. میانگین یک متوسط از مجموعه اعداد است ، میانه عدد میانی در یک مجموعه اعداد است و مد رایج ترین عدد در یک مجموعه است.

مدیران موفق می دانند که این مفاهیم برای ایجاد تصویری دقیق از وضعیت یک کسب و کار، هماهنگ عمل می کنند.

اهمیت آمار در کسب و کار

مدیران وقتی از تحقیقات آماری در تجارت استفاده می کنند تا تحقیقات را برای سایر ذینفعان توضیح دهند و از صحت آن اطمینان حاصل کنند باید به این سوالات پاسخ دهند:

منبع داده ها و سوالاتی از قبیل این تحقیق نشان دهنده چه چیزی است و چرا ایجاد شده است؟ آیا شخصی که این داده ها را گردآوری کرده است قادر به چنین کاری بوده است و آیا آنها بی طرف بوده اند؟

نقش آمار در تصمیم گیری های تجاری

با ظهور داده های بزرگ، اهمیت آمار در کسب و کار بیش از پیش نقش خود را نشان می دهد. سازمان ها به دنبال استخراج بینش عمیق از داده های خود با استفاده از تکنیک های تحلیلی پیشرفته هستند. با داده های بزرگ ، نقش های جدیدی مانند Data Scientists در سازمان ها در حال توسعه است. آمار و احتمالات ریاضی در قلب این رشته ها قرار دارند و برای موفقیت در یک کسب و کار بسیار مهم تلقی می شوند.

در حال حاضر یافتن شغلی که تجزیه و تحلیل آماری در سطح داده های خود انجام ندهد، بسیار سخت است. بیشتر این تجزیه و تحلیلها تحت اصطلاح عمومی هوش تجاری BI (Business Intelligence)انجام می شود .BI می تواند معانی زیادی داشته باشد اما به طور کلی ، BI برای اجرای عملیات روزانه یک شرکت استفاده می شود و شامل نرم افزار ، فرایند و فناوری می شود. BI سازمان ها را قادر می سازد تا تصمیمات مبتنی بر داده را اتخاذ کرده و تغییرات را ایجاد کنند.

اصطلاح “داده محور” مترادف با شرکت هایی است که از داده ها و تجزیه و تحلیل خود برای کشف بینش های پنهان استفاده می کنند. این تأثیر واقعی و قابل اندازه گیری بر تجارت آنها دارد.

با استفاده از روش های آمار و احتمال بر داده های خود ، سازمان ها می توانند الگوها و بینش هایی را بازبینی کنند. این بینش ها می تواند منجر به افزایش چشمگیر درآمد در حین کاهش هزینه های کسب و کار شود.

مقایسه بین یک آماردان و یک دانشمند داده

 یک دانشمند داده با داده ها به صورت خام از جمله داده های ساختار یافته ، نیمه ساختار یافته و بدون ساختار سروکار دارد. خروجی های دانشمند داده ها عموماً برنامه های کاربردی داده یا محصولات داده هستند. برنامه های کاربردی داده محور نحوه درآمدزایی شرکت ها را هدایت می کنند. برنامه های کاربردی مبتنی بر داده در حال ایجاد چیزی هستند که به عنوان “شرکت هوشمند” شناخته می شود. شرکت های هوشمند نه تنها به مدیریت ، بلکه به افراد و اشخاص نیز اجازه می دهند تا تجزیه و تحلیل را در اختیار داشته باشند.

در بالا مقایسه ای بین BI سنتی و علم داده وجود دارد. بزرگترین تفاوت این است که BI به طور کلی به عقب نگاه می کند (آمار توصیفی ساده) و علم داده به آینده نگاه می کند (آمار استنباطی). BI همیشه بخشی از شرکت خواهد بود.

آمارهای خوب چگونه می توانند روند تصمیم گیری را بهبود بخشند

مرحله 1 مسئله را بشناسید و درک کنید


مرحله اول شامل شناسایی و درک موضوع مورد بحث است. آمار می تواند به سیاست گذاران در شناسایی مسائل اقتصادی ، اجتماعی یا زیست محیطی موجود که نیاز به رسیدگی دارند ، کمک کند. به عنوان مثال ، تجزیه و تحلیل آماری می تواند مسائل مربوط به پیری جمعیت یا پیامدهای افزایش تورم را مشخص کند. آنها همچنین برای درک بهتر موضوع با تجزیه و تحلیل روندها در طول زمان ، یا الگوهای داده ها ، حیاتی هستند.

مرحله 2 دستور کار را تنظیم کنید

اهمیت آمار در کسب و کار در حدی است که شواهد ارزشمندی برای اثبات شروع سیاست جدید یا تغییر سیاست یا برنامه موجود ارائه می دهند. پس از مشخص شدن موضوعی ، لازم است ابعاد مساله را تجزیه و تحلیل کرده و تعیین کنیم که چه ضرورتی برای رسیدگی به موضوع وجود دارد. آمارها می توانند ارتباط و شدت موضوع را از نظر عددی برجسته کنند. سپس اهمیت تدوین سیاست یا برنامه هایی را برای رسیدگی به این مسئله در اسرع وقت نشان دهند.

مرحله 3 تدوین خط مشی


هنگامی که موضوعی به عنوان یک مسأله مهم شناسایی و به رسمیت شناخته شد ، لازم است بهترین راه پاسخگویی تعیین شود. این مرحله مستلزم تجزیه و تحلیل آماری دقیق و مشورت کامل با ذینفعان اصلی است تا درک روشنی از میزان واقعی مشکل ایجاد شود. این امر به تعیین مناسب ترین برنامه برای حل مشکل و بهترین استراتژی برای اجرای آنها کمک می کند. در این مرحله، اهداف مشخصی باید با شاخص های قابل اندازه گیری برای اندازه گیری موفقیت توسعه داده شوند. همچنین باید معیارهایی برای اطمینان از قابلیت اندازه گیری پیشرفت بعد از اجرای سیاست یا برنامه تعیین شود.

مرحله 4 نظارت و ارزیابی خط مشی ها


هنگامی که خط مشی یا برنامه راه اندازی شد ، روند سیاست گذاری پایان نمی یابد. اهمیت آمار در کسب و کار  یک ضرورت است که پیشرفت یک سیاست یا برنامه به طور مرتب تحت نظارت و ارزیابی قرار گیرد.این به موثر بودن آن سیاست گذاری کمک می کند. ارزیابی میزان موفقیت سیاست یا برنامه را می توان با معیارهایی اندازه گیری کرد که در مراحل اولیه برای اندازه گیری دقیق پیشرفت تعیین شده اند. با این کار می توان ارزیابی کرد که آیا این سیاست اهداف و اهداف اولیه را برآورده می کند؟ همچنین بینش و شناسایی مناطقی که نیاز به بهبود دارند را ارائه می دهد. سپس باید با شروع دوباره چرخه ، این روند تکرار شود.

این مقاله فقط برای افزایش آگاهی و راهنمایی های عمومی تهیه شده است و مشاوره کاری یا حرفه ای نیست. شما نباید به اطلاعات مندرج در این مقاله بدون کسب مشاوره تخصصی خاص عمل کنید. جهت انجام مشاوره با کارشناسان خبره تماس حاصل کنید و یا در صورت تمایل اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا