مرکز مشاوره کسب و کار یوناکس

مدیریت مالی و کارکرد آن

مدیریت مالی و شاخص های آن

موفقیت در هر زمینه‌ای تنها با تلاش و کوشش شبانه‌ روزی به همراه دانش کافی حاصل می‌شود‌. در دنیای پیشرفته و مدرن امروز، بسیاری از افراد به‌ منظور کسب درآمد به سراغ راه‌اندازی کسب‌ و کار های خصوصی می‌روند. اما برای کسب موفقیت در این کسب ‌و کار ها، توجه به فاکتور های زیادی ضرورت دارد. برای مثال مدیریت مالی و شاخص های آن، یکی از مهم‌ترین فاکتور هایی می‌باشند که می‌توانند باعث شوند یک کسب ‌و کار به پیشرفت‌ های مد نظرش برسد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این شاخص ‌ها، با ما همراه بمانید.

مدیریت مناسب، کلید پیشرفت

بدون مدیریت نمی‌توان درآمدزایی خوبی داشت. این مدیریت است که به شما کمک می‌کند نیاز خود را تشخیص دهید و مطابق با نیاز خود از فاکتور‌ های موجود یا اقدامات مورد نیاز بهره ببرید. تنها در این شرایط است که کسب‌ و کار شما می‌تواند به سودآوری برسد. مدیریت وجه نقد هنری است که با تخصص و تجربه بدست خواهد آمد. شما باید طوری مدیریت هزینه‌ ها در کسب‌ و کار را زیر نظر داشته باشید تا بتوانید علاوه ‌بر برطرف کردن نیاز مشتریان به‌ نحو احسن، سوددهی مناسبی داشته باشید.

در کنار این دو مورد، شما باید حقوق و مزایای کارمندان خودتان را نیز در در موعد مقرر پرداخت کنید تا هیچ ‌گونه مشکلی برایتان پیش نیاید. مدیریت مالی برای کسب ‌و کار های کوچک، متوسط و بزرگ یک فرمول ثابت دارد. شما با توجه به شاخص‌ های مدیریت مالی می‌توانید به این فرمول نهایی دست پیدا کنید و در کسب ‌و کار خود پیشرفت ایجاد کنید.

word image 1185 1

مدیریت مناسب، کلید پیشرفت

بررسی شاخص‌ های کلیدی مدیریت مالی 

به طور کلی شاخص های کلیدی عملکرد در مدیریت مالی کسب و کار در چهار مورد موجود می‌باشند. شاخص‌ های مدیریت مالی به شما کمک می‌کنند تا یک بینش کامل در رابطه با هزینه ‌های موجود در کسب ‌و کار خودتان داشته باشید. تمام جنبه‌ های مالی کسب‌ و کار شما، از خرید مواد اولیه گرفته تا کوچک‌ترین هزینه ‌ها برای تبلیغات، در شاخص کلیدی عملکرد مشخص می‌شوند.

علاوه‌ بر این موارد، با اطلاعاتی که با استفاده از این شاخص ‌های کلیدی به دست می‌آورید، می‌توانید گزارشات مقایسه ‌ای را تهیه کنید. گزارشات مقایسه‌ ای به شما کمک می‌کنند تا عملکرد خود را در فواصل زمانی متفاوت مقایسه کنید تا متوجه شوید که چه تغییراتی باعث پیشرفت یا پسرفت شما شده‌اند. همچنین این گزارشات به شما کمک می‌کنند تا روند فعالیت خود را با رقیبان خود نیز بررسی کنید تا بتوانید راحت‌تر به اهداف خودتان دست پیدا کنید. بیایید با یکدیگر این شاخص ‌های کلیدی را بررسی کنیم.

اولین مورد از شاخص‌ های مدیریت مالی، بررسی جریان نقدینگی 

یکی از مهم‌ترین شاخص‌ های مدیریت مالی، بررسی جریان نقدینگی می‌باشد. جریان نقدینگی یعنی میزان ورود پول به کسب‌ و کار و خروج آن به دلایل گوناگون و متفاوت. ورودی جریان نقدینگی ممکن است که به دلیل فروش محصولات یا استفاده از تسهیلات باشد. خروج نقدینگی نیز ممکن است به دلیل خرید مواد اولیه، ایجاد آپدیت در زمینه تولید، یا پرداخت حقوق کارمندان باشد. به‌ هر حال فرقی نمی‌کند که جریان نقدینگی چگونه وارد کسب‌ و کار می‌شود یا چگونه از آن خارج می‌شود.

نکته مهمی که باید در این رابطه به آن توجه شود، بررسی دقیق میزان ورودی جریان نقدینگی و شناخت لایه ‌هایی است که این جریان از آن ها عبور می‌کند. فرض کنید که شما یک شرکت فوق‌العاده با دستگاه‌ های پیشرفته و به‌ روز دارید. تا زمانی ‌که جریان نقدینگی وارد کسب‌ و کار شما نشود، نمی‌توانید هیچ محصولی را تولید کنید یا خدماتی را ارائه دهید.

در واقع جریان نقدینگی به ‌عنوان غذا برای کسب‌ و کارتان می‌باشد. اگر شما غذا نخورید، هر چقدر هم که سالم باشید، نمی‌توانید فعالیت ‌های روزانه خودتان را انجام دهید. بدون جریان نقدینگی نیز شما حتی در صورت داشتن بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانه، نمی‌توانید فعالیت مناسبی را داشته باشید. اگر می‌خواهید به مدیریت هزینه‌ ها در کسب‌ و کار بپردازید و به‌ صورت منظم فعالیت کسب‌ و کار خودتان را پیش ببرید، مطمئن باشید که باید به بررسی دقیق جریان نقدینگی بپردازید و در فواصل زمانی کوتاه ‌مدت ورود و خروج این جریان را مشخص کنید. علاوه ‌بر تعیین ورود و خروج پول، باید تمهیداتی را بیندیشید تا بتوانید میزان ورود نقدینگی به کسب ‌و کار خود را افزایش دهید و پیشرفت کنید. در ادامه می‌توانید با بررسی فاکتور های موجود، یک برنامه‌ ریزی مناسب برای کسب‌ و کار خود داشته باشید.

word image 1185 2

بررسی شاخص‌ های کلیدی مدیریت مالی

مورد دوم از شاخص‌ های مدیریت مالی، بررسی حساب‌ هایی که باید پرداخت کنید

در پاراگراف پیش برای شما در رابطه با جریان نقدینگی صحبت کردیم. لازمه‌ی کسب درآمد و ایجاد این جریان، خرج کردن پول است. برای این ‌که بتوانید محصول تولید کنید یا خدمات ارائه دهید، باید مواد اولیه بخرید و حقوق کارمندان خودتان را پرداخت کنید. پس مورد دیگر از مهم‌ترین شاخص‌ های مدیریت مالی، توجه به حساب ‌هایی می‌باشد که شما باید آن‌ ها را پرداخت کنید. پرداخت به‌ موقع هزینه ‌ها چه در زمینه حقوق کارمندان و چه در زمینه پرداخت بدهی، به شما کمک می‌کند که به ‌عنوان یک فرد خوش ‌حساب شناخته شوید.

در ادامه این ‌موضوع می‌تواند در زمینه مدیریت داخلی کسب ‌و کار باعث حفظ شور و نشاط کارمندان و در زمینه مدیریت خارجی کسب‌ و کار باعث استفاده از تخفیفات خوش ‌حسابی یا اعتماد بیشتر شود. در زمینه مدیریت مالی برای کسب‌ و کار های کوچک و متوسط، برای بررسی حساب ‌هایی که باید پرداخت شوند، شما به یک شبکه دقیق و منظم نیاز دارید.

استفاده از تیم ‌های حسابداری کارکشته می‌توانند در این زمینه به شما کمک کننده باشد. در چند سال گذشته، نبود نقدینگی کافی برای پرداخت بدهی ‌ها باعث شده تا بسیاری از کسب ‌و کار ها ورشکست شوند‌‌. حساب ‌هایی که باید پرداخت کنید را بررسی نمایید، تا متوجه شوید که در چه بازه زمانی از ماه، نیاز به پول نقد دارید.

مورد سوم از شاخص‌ های مدیریت مالی، بررسی حساب ‌های دریافتنی 

در کنار بررسی حساب ‌های پرداخت شدنی، شما باید به حساب‌ هایی که باید دریافت کنید نیز دقت داشته باشید. مدیریت مالی و شاخص های آن به شما کمک می‌کند از به‌ هم ‌ریختگی حساب‌ ها و هدر رفت پول جلوگیری کنید. باید مشخص کنید که چقدر خدمات ارائه داده‌اید، چه زمانی مشتریان پول شما را پرداخت خواهند کرد و  پول‌ های دریافت ‌شده باید در چه زمینه ‌هایی خرج شوند. علاوه ‌بر این موارد، شما باید یک حاشیه امن در نظر بگیرید تا در صورت بروز مشکل مانند بلوکه شدن حساب‌ ها، آسیبی به کسب‌ و کار شما نرسد و خطری شما را تهدید نکند. یک تخمین واقع ‌بینانه در زمینه مدیریت هزینه‌ ها در کسب ‌و کار خود داشته باشید تا بتوانید راحت‌تر از شرایط سخت عبور کنید.

word image 1185 3

مورد سوم از شاخص ‌های مدیریت مالی، بررسی حساب ‌های دریافتنی

مورد چهارم از شاخص‌ های مدیریت مالی، توجه به میزان سود 

یکی از شیرین‌ترین شاخص‌ های مدیریت مالی، توجه به میزان سود می‌باشد. هدف اصلی از راه‌اندازی کسب ‌و کار ها این است که شما به سوددهی برسید و درآمدی داشته باشید. شاید در زمینه ارزش ‌گذاری مالی، برخی از کسب‌ و کار ها بسیار با ارزش باشند، اما به دلیل عدم استفاده از فاکتور های مدیریتی، این کسب‌ و کار ها نمیتوانند سود چندانی را بدست بیاورند. شما باید در بازه ‌های زمانی تعیین ‌شده، میزان سود دریافتی خودتان را مشخص کنید تا متوجه شوید که تا چه حد سوددهی دارید و چه اقداماتی را باید انجام دهید تا به سودد‌هی بیشتر برسید.

گزارشات مقایسه ‌ای که ما پیشتر برای شما به تعریف آن ‌ها پرداختیم، می‌توانند در زمینه بررسی میزان سوددهی کمک کننده باشند. بررسی میزان سود به شما کمک می‌کند تا روند کلی پیشرفت کسب ‌و کار خودتان را مشخص کنید و متوجه شوید که هزینه ‌های اضافی در کسب ‌و کار شما کدام موارد می‌باشند و چگونه باید این هزینه ‌ها را از بین ببرید. هر چقدر به این موارد بیشتر دقت داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید میزان سوددهی خودتان را افزایش دهید.

جمع‌بندی 

فرقی نمی‌کند که شما می‌خواهید به مدیریت مالی برای کسب ‌و کار های کوچک بپردازید، یا استفاده از این خدمات را برای کسب ‌و کار نسبتاً گسترده خود نیاز دارید. به‌ هر حال توجه به شاخص‌ های مدیریت مالی به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر در مسیر پیشرفت قدم بردارید. برای رسیدن به سودآوری یا به‌ عبارت ‌دیگر پیشرفت، مدیریت وجه نقد و استفاده از فاکتور هایی مانند گزارشات مقایسه ‌ای، می‌تواند راهگشای شما باشد. شما به ‌عنوان فردی که مدیریت کسب‌ و کار را برعهده دارد، مسئولیت تمام هزینه‌ ها و کمبود ها را به دوش می‌کشید‌. می‌توانید با استفاده از انواع متفاوت شاخص‌ های مدیریت مالی و بررسی هر کدام از آن ‌ها، راحت‌تر روند مدیریت را طی کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که تنها شناخت شاخص‌ های مدیریت مالی نمی‌تواند راه پیشرفت را برای شما هموار کند. در کنار شناخت این موارد، شما باید نحوه به‌ کارگیری و پیاده کردن آن‌ ها را نیز بلد باشید. شم مدیریتی و کسب تخصص در این زمینه می‌تواند راه‌گشای شما باشد. شما می‌توانید با صحبت با افراد باتجربه یا افرادی که در زمینه مدیریت هزینه ‌ها در کسب‌ و کار متخصص می‌باشند، نحوه استفاده از شاخص‌ های مدیریت مالی را یاد بگیرید. تا بتوانید راحت‌تر به هدف نهایی خودتان که پیشرفت در کسب‌ و کار و بیشتر کردن سودآوری است، برسید.

word image 1185 4

شاخص های کلیدی عملکرد در مدیریت مالی کسب و کار

 

این مقاله فقط برای افزایش آگاهی و راهنمایی های عمومی تهیه شده است و مشاوره کاری یا حرفه ای نیست. شما نباید به اطلاعات مندرج در این مقاله بدون کسب مشاوره تخصصی خاص عمل کنید. جهت انجام مشاوره با کارشناسان خبره تماس حاصل کنید و یا در صورت تمایل برای ارتباط با  کارشناسان مرکز مشاوره کسب و کار یوناکس اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا